Zorgboerderij Minous

          “ Zorg op maat, daar gaan we voor “

SBB - Gecertificeerd leerbedrijf

Home EMDR Zorgboerderij Activiteiten Doelgroep Ambulante zorg Onze paarden Stage leerbedrijf Contact


Zorgboerderij  minous biedt dagbegeleiding vanuit een therapeutisch klimaat. Op onze zorgboerderij krijg je persoonlijke begeleiding door mensen met minimaal HBO-opleiding.Het team is kleinschalig, maar met de nodige ervaring in huis. Ook onze groepjes zijn klein. Zo kan er meer aandacht worden gegeven aan de clienten, die een beperking en/of stoornis hebben. Groepsbegeleiding  is voor kleine groepen maximaal 5 . Naast de groepbegeleiding vindt er ook individuele begeleiding plaats.


De zorgboerderij ligt vast aan het boerenwoonhuis, gesitueerd in een hechte buurt. Het bedrijf is van oudsher een agrarisch bedrijf met een totale oppervlakte van circa 65 are. Nieuwe Pekela is een kleine maar hechte gemeenschap  De mensen om ons heen zijn sociaal voelend en hulpvaardig ten opzichte van elkaar, vandaar dat het starten van een zorgboerderij op deze locatie als zeer positief ervaren is. (De clienten maken deel uit van de buurt en horen er bij!)


Visie


Binnen onze zorgboerderij wordt een veilig kader gecreëerd voor onze cliënten. Dit is belangrijk! Door cliënten duidelijkheid, vertrouwen en beleving te geven, voelen ze zich snel op hun gemak. Daarna worden cliënten aangesproken op hun mogelijkheden maar altijd vanuit een werkproces. Alle werk, dat wordt gedaan door onze cliënten, is waardevol voor het bedrijf en dus stimulerend. Ze doen echt werk waardoor ze gemotiveerd zijn om te werken. Het niveau maakt hierbij niet uit omdat we in staat zijn om onze werkzaamheden zo te differentiëren dat cliënten van elk niveau kunnen participeren. Als we in deze fase met de cliënt zijn beland, kunnen we allerlei zaken aanpakken sturen, aan of afleren of werken aan persoonlijke ontwikkeling. Er heerst een sfeer van openheid waardoor de cliënt zich welkom, veilig en vertrouwd voelt op de boerderij. Dit komt de ontwikkeling van de cliënt ten goede en er ontstaat hierdoor een goede “werksfeer”. Ons doel is om iedereen dat krijgt wat hij/zij nodig heeft om zinvol en waardig te kunnen leven. En zo op een goede en normale manier hun bijdrage kunnen leveren in onze samenleving. Normen en waarden leren kennen. Het zelfvertrouwen geven om te kunnen deelnemen in de maatschappij.


Onze doelstelling is het bevorderen van het 'samen doen' gevoel.