Zorgboerderij Minous

          “ Zorg op maat, daar gaan we voor “

SBB - Gecertificeerd leerbedrijf

Home EMDR Zorgboerderij Activiteiten Doelgroep Ambulante zorg Onze paarden Stage leerbedrijf Contact


ADDY :

Is een aantal jaren bij ons geweest met een ontwikkelingsachterstand. Toen hij bij ons kwam werd Addy heel snel boos en agressief. Daardoor was hij vaak na die tijd verdrietig  en voelde zich buitengesloten. Wilde ook niet meer naar school. Intussen is Addy 18 jaar en in bezit van zijn mbo diploma. Hij heeft veel en met plezier geleerd bij ons. Ook geen woedeaanvallen meer.ALMAS:

Als ouders zijnde ga je dan op zoek naar een goede dagbesteding voor je kind met een beperking. Ik kreeg via via te horen van zorgboerderij Minous, en we hebben daar een afspraak gemaakt. Bij de eerste kennismaking waren we samen zeer enthousiast. De eerste dag op de zorgboerderij zou een feit worden. Zij is helemaal in haar element daar. Na andere zorgboerderijen te hebben gehad nu eindelijk de juiste plek.

Inmiddels is ze er al vanaf 2017 en wanneer ze een dagje vrij is, wil zij naar de zorgboerderij. Zij heeft haar plek daar gevonden en zij voelt zich zelfverzekerd en gelukkig. Zij leert enorm veel op de boerderij, dieren verzorgen, hokken uitmesten, voer maken en alles wat er nodig is op de boerderij. Over de boerderij kan ik haar niets meer wijs te maken, ik leer veel van haar. Zij heeft een enorm zelfvertrouwen gekregen en je ziet haar op de boerderij echt groeien.

 Minous is een hele prettige, persoonlijke en mooie zorgboerderij waar kinderen echt aan de gang kunnen gaan en enorm veel leren.

GEZINUS:

Sinds 2018 op de zorgboerderij en voelt zich prettig en eindelijk op zijn plek. Heerlijk de dagen invullen met stallen schoonmaken, tuin, stro aanvullen en nog meer taken.

Gezinus heeft veel geleerd over paarden en verzorging. Ook mag hij onder begeleiding zo nu en dan paardrijden.  Zijn woorden zijn “ik wil hier nooit meer weg “

Eerst begonnen met 4 dagen en intussen wilde hij graag 5 dagen dagbesteding hebben.