Zorgboerderij Minous

          “ Zorg op maat, daar gaan we voor “

SBB - Gecertificeerd leerbedrijf

Home EMDR Zorgboerderij Activiteiten Doelgroep Ambulante zorg Onze paarden Stage leerbedrijf Contact
Dagbesteding

Heb je altijd al op een paardenstal /boerderij willen werken? Dan ben je bij ons op het goede adres. Je kan meehelpen met het verzorgen van onze paarden, kippen, konijnen, kwartels,katten, schaap en honden.

Je kan mesten en allerlei klussen doen in de stal en stro schuur.. Daarnaast zijn er nog genoeg andere klussen, zoals werken in de tuin, rijbak en boerderij onderhoud. Ook krijg je zo nu en dan paardrijles. We gaan 1x per maand gezamelijk iets ondernemen. Dat kan een bezoek zijn aan een andere stal, kippenfarm, dierentuin, dinopark enz.

Ook krijgen wij met regelmaat aanvragen van jongeren die een nare ervaring met zorg/school hebben gehad en totaal geen vertrouwen meer hebben. Wij bieden ook ondersteuning met schoolwerkzaamheden.

Door onze begeleiding krijgen ze hun (zelf) vertrouwen weer terug en zullen ze uiteindelijk een plekje krijgen in onze samenleving. Wij starten de  werkdag om 9.00 uur met het gezamelijk drinken van een heerlijk kopje koffie of thee. Woensdag is onze visdag en eten we met de groep een bakje kibbeling of een lekkerbekje. Lust je dit niet dan mag je iets anders uitzoeken. Deze traktatie wordt aangeboden door de zorgboerderij.

Wonen

Heb je altijd al op een paardenstal/boerderij willen wonen met veel dieren ? Dan kunt u ook daarvoor bij ons terecht. Helaas hebben wij niet veel plaats hiervoor, dus er is een wachtlijst. Wij hopen in de nabije toekomst meer ruimte te krijgen voor verbouwing.

Ben je geïnteresseerd geraakt in onze zorgboerderij en is dit misschien wel de plek voor jou of iemand die je kent voor dagbesteding of wonen ?

Neem dan contact op en dan kunnen we een afspraak maken voor een rondleiding op onze zorgboerderij. Tijdens de rondleiding  zullen we ook alle vragen die u nog heeft beantwoorden en misschien zien we je wel terug als onderdeel van onze familie.


We bieden professionele zorg waarbij we gebruik maken van de therapeutische werking van het buitenleven, de rust, de ruimte en de omgang met onze dieren.